Logo
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 300 € a máte dopravu ZADARMO

Arabica 100%

Arabica je jednou z dvoch základných skupín, do ktorých kávové zrná radíme. Čo je pre ňu charakteristické?

  • rastie vo vysokých nadmorských výškach (600 - 2000 m.n.m)
  • kávovníky arabica sú oveľa náchylnejšie na rôzne choroby a vplyv prostredia
  • má nižší obsah kofeínu (cca 0,8 - 1,4%)
  • obsahuje vyššie množstvo olejov (15 - 17%) a cukrov (6 - 9%)
  • cukor v tejto káve karamelizuje a tak dáva vyniknúť sladkým a ovocným chutiam 
  • predstavuje 75 - 80% svetovej produkcie kávy 
  • jej zrno je väčšie, oválne, je tmavozelenej farby a stredná ryha je mierne zakrivená

Viete aké sú rozdiely medzi Arabikou a Robustou?

Charakteristika Robusty:

  • pestuje sa v nižších nadmorských výškach (200 - 600 m.n.m)
  • je odolnejšia voči vonkajším vplyvom a chorobám
  • oproti Arabike má raz také množstvo kofeínu (1,7 - 4%)
  • je menej olejnatá (10 - 12 %) a obsahuje menej cukrov (3 - 7%)
  • má zemitejšiu, horkejšiu chuť
  • pri skúmaní génov Arabiky vedci zistili, že vnikla krížením Coffea canephora (Kávovník robusta) a Coffea euginoides - takže vďaka Robuste máme túto vysokokvalitnú kávu, akou Arabika je
  • jej zrno je menšie, okrúkle, je slamenej farby a stredná ryha je rovná 
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
Najčítanejšie na blogu
Kde nás nájdete

Hotel Crowne Plaza Bratislava, Hodžovo námestie 2

Bratislava, 81106

 

 

©2021 TOP.SK, s.r.o.
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk